Zwarte Witte Huis-hond

Zwarte Witte Huis-vrouw, Zwarte Witte Huis-hond? Mochten de dochtertjes van Barack en Michelle Obama een zwarte pup krijgen, dan zal deze zich in ieder geval niet in dezelfde mate hoeven te bewijzen als President Obama. Andere zwarte Witte Huis-honden baanden het pad. In Wikipedia staat een mooi lijstje van presidentiële huisdieren. Sommige presidenten hielden er een ware dierentuin op na. De mooiste verzameling vind ik wel die van Calvin Coolidge, president van 2 augustus 1923 tot 4 maart 1929, met onder andere:

(…) Rebecca and Horace – Raccoons, Ebeneezer – Donkey , Enoch – Goose, Smoky – Bobcat, Tax Reduction and Budget Bureau – lion cubs, Billy – Pygmy hippo, A Wallaby, A Duiker (a very small antelope),  A black bear.

Volgens mij had Barney, de Schotse Terriër van Bush, in november vorig jaar een veel beter bijtmotief dan tot nu toe verondersteld werd. Genoeg van verslaggevers? Welnee. Volgens mij probeerde hij wanhopig zijn Woeste Witte Huis-voorgangers te doen vergeten.

***
CNN (video’s): Beëdiging Obama als 44ste president van de Verenigde Staten en Obama’s inaugurele toespraak. Vernieuwde Witte Huis-website: Welcome to the White House

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.