Twittermanie

Ik vraag me weleens af of mensen die een fenomeen als Twitter juichend ontvangen, in hun peuterjaren aandacht tekort gekomen zijn. Hoe zouden ze anders aan die behoefte komen om elke scheet die ze laten met anderen te willen delen?

Real life happens between blogposts and emails. And now there is a way to share! (…) Thanks to Twitter it’s possible to share short, byte-sized updates about your life and follow the updates of people that matter to you via the web.

Citaat uit het filmpje Twitter in Plain English.

Ik geloof dat ik behoor tot een uitstervend ras, een ras dat het prettig vindt om ‘geheimen’ te hebben. Wat ik uitspook buiten mijn blogberichten om, gaat de rest van de wereld geen snars aan.
Hoe real-life ís je leven nog als je0101 alles real-time deelt met de rest van de wereld? Hoe voorkom je dat je leven ontaardt in een RTS-game waarbij het getal 140 heilig wordt en degenen met de beste strategie de meeste pottekijkers verzamelen?

Waar stopt deze vrijwillige bigbrotherisering?

Wat zegt u? Ik overdrijf? Het valt allemaal reuze mee en u bent zeker niet verslaafd?
Mooi. Dan kost het u vast geen enkele moeite om elke maand één dag in te lassen waarop u géén telefoon aanneemt, géén voicemailberichten of antwoordapparaten afluistert, géén sms-jes leest of verstuurt, géén computer aanzet – en als u dan toch bezig bent, de tv ook uit laat,
géén BlackBerry, iPod of iPhone gebruikt en géén Tom Tom gebruikt.

En dan niet snel op zoek gaan naar een internetcafé natuurlijk.

*****
Ondanks mijn kanttekeningen nog niet genoeg van het onderwerp?
Lees dan ook wat Merel Roze van Twitter vindt.
Ontdek wie de 100 meest gevolgde ‘Twitterholics’ zijn. Nummer één? Barack Obama, met 221.723 ‘volgelingen’.
Of kijk dit filmpje op YouTube: We Hate: Twitter

Comments

  1. Zo en daar zit je dan tóch op twitter! @Twittttermanie
    En om even op je vraag te antwoorden: ik heb bijna wekelijks een internet/telefoonloze zaterdag en dat bevalt prima! De andere dagen ben ik inderdaad redelijk verslaafd.

    En ga je nu wel je blogposts tweeten?

  2. Ha,
    Je kan twitter op vele manieren gebruiken. Ik gebruik het om te delen wat ik van waarde vind voor mijn volgers. Da’s dus niet alles wat ik persoonlijk meemaak, maar alleen dat wat ik van waarde vind om te delen. Andersom volg ik een beperkt aantal mensen. Die mensen selecteer ik op in hoeverre hun tweets van waarde voor mij zijn. ’s avonds lees ik dan lekker bij. Eigenlijk heb ik een soort persoonlijk magazine gecreëerd vol met artikelen die ik interessant vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.