Voetbalplaatjes

Geachte dames en heren supermarktmanagers.
Elke keer slaak ik een zucht van verlichting als uw zoveelste klantonvriendelijke kinderlokactie is afgelopen. Helaas komt u telkens weer met een nieuwe actie op de proppen, die een nieuwe stoet kinderen voor de deur van de supermarkt inhoudt en nog meer troep in huis. Wilt u daar als-tu-blieft mee stoppen?

Misschien ben ik onverdraagzaam of heb ik een te kort lontje. Hoe het ook zij: ik erger me groen en geel aan de hordes kinderen waar ik over struikel als ik de supermarkt uitloop. Het ligt niet aan hun taalgebruik. Over het algemeen vragen ze het netjes. Mevrouw, heeft u voetbalplaatjes – knikkers – smurfen – flippo’s – wuppies – welpies – beesies – stickers – zwartepietjes – sjoelstenen – disco’s – voetbalknikkers – mini’s – superdierenplaatjes – Go Go’s – handjes? De gedachte daar direct achteraan zweeft tastbaar in de lucht.

Waar het wel aan ligt? Nadat ik heb afgerekend wil ik snel naar huis en heb ik geen zin om me tegen drommen kinderen te moeten verantwoorden over het al dan niet in bezit zijn – en vooral: het al dan niet uitdelen – van voetbalplaatjes. Als ik ze heb, dan is dat meestal doordat ik er niet langer om heen kan. Omdat alle kleuters in de klas van mijn dochtertje inmiddels voetbalplaatjes sparen en zij ze van de weeromstuit óók wil sparen. Dus neem ik de voetbalplaatjes knarsetandend aan, zodat mijn dochtertje op speelgoeddag net als haar klasgenootjes met haar eigen voetbalplaatjes kan pronken.

Dames en heren supermarktmanagers.
Als u mij als klant graag aan uw winkel wilt binden, kunt u zich er beter van vergewissen dat u kwalitatief goede producten verkoopt en dat ik niet voor lege schappen kom te staan. Het geld dat u nu aan een veel te duur marketingteam besteedt en aan gadgets die ik zo snel mogelijk weggooi, zou u wellicht in prijsverlagingen van die kwaliteitsproducten kunnen stoppen. Daar heb ik geen enkel bezwaar tegen. Bovendien hoef ik mijn dochtertje als zij iets ouder is dan niet – als enige uit haar klas – te verbieden om te gaan bedelen voor de deur van uw supermarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.