Een beetje dom

Prinses Máxima’s uitspraak ‘hij was een beetje dom’ heeft haar lang achtervolgd, maar waar haar uitspraak eerst positieve reacties opleverde, is deze later steeds vaker aangehaald in negatieve zin.

Back-uppen

Hoe het ook zij: ik was meer dan een beetje dom. Dom toen ik – na een periode van ongeveer een half jaar dacht: kom, laat ik mijn blog weer eens wat leven inblazen en…

...oh - wat zijn er veel updates beschikbaar - hoe werkte dat ook alweer - mmm, ik weet niet meer precies welke bestanden ik overschreef en welke ik liet staan - maar laat ik vooral geen back-up maken en het snel even doen want ik ben moe - oh, dat ging niet goed - alleen nog maar foutmeldingen op mijn scherm - zelfs de ‘admin’-kant werkt niet meer - van wanneer stamt mijn laatste volledige back-up eigenlijk - ai - hoe dom kun je zijn - erg dom dus - en het mooiste van alles is dat ik nu mijn blog om zeep heb geholpen en er niet eens meer over kan bloggen…

Na deze domme actie kon het twee kanten op gaan: òf ik ging me er nu twee weken lang ’s avonds weer in verdiepen hoe ik de boel weer aan de praat kon krijgen, òf dit werd het einde van mijn blog. Gelukkig bleek ik het de volgende avond op te kunnen lossen, hetgeen me alleszins meeviel. De nieuwe updates heb ik overigens nog wel even gelaten voor wat ze waren.

Blogstilte

Waarom het zo lang stil is geweest? De combinatie van een nieuwe baan en nieuw leven in mijn buik slokten mijn energie zeker in het begin aardig op. Af en toe had ik wel een idee, maar hoe meer ideeën ik liet liggen, hoe minder groot de noodzaak werd om een volgend hersenspinsel dan wel uit te werken.

Maar nu ik plotseling de behoefte voel om een stukje als dit te plaatsen, biedt dat natuurlijk een hoop perspectief. Veel dommer dan dit kan het niet worden. Al zou ik het natuurlijk op zwangerschapsdementie kunnen gooien – en dan weet je nooit wat je kunt verwachten…

Comments

 1. Ha! Wat leuk om te lezen dat je er weer bent! Toevallig vroeg ik me van de week al af waarom je nooit meer zo’n leuk blogje schreef… Ik dacht al dat ’t met je nieuwe baan te maken had. Maar nu nog meer supernieuws. Gefeliciteerd meid! Hier helaas nog geen nieuws, maar wel een heel fijn huis, waar in de tuin nu de eerste groene grassprietjes beginnen op te komen! Heerlijk zo ‘buiten’ wonen. Knuf Pe

 2. Dank jullie wel! Ik ben blij verrast dat er nog mensen zijn die hier nog wel eens een kijkje namen ondanks mijn plotselinge stilte. Of de rss-feed nog steeds niet hadden weggegooid.

  @Toaske: sommige mensen hebben de indruk dat ik vandaag of morgen al ga bevallen, maar dat duurt hopelijk nog even, want de verloskundige verwacht het kindje rond half november. (Zelf weet ik het nog zo net niet – Bonkje werd twee weken voor de uitgerekende datum geboren – toen heb ik midden in de nacht halsoverkop nog babykleertjes gewassen).

  @ Petra: ja, ik had de hoop eigenlijk echt een beetje opgegeven, toen dit wondertje zich plotseling aankondigde. We zijn er heel blij mee, al zouden we de gebroken nachten fase liever overslaan :-).

 3. Dag moeder van groep-3 dochter Bonkje,

  Leuk, dat er weer nieuwe stukjes staan. Dochter Bonkje is geen kleuterdochter meer, begrijp ik…Een beetje jammer dat de ondertitel van de site nu meegegroeid is:als ze straks 16 is,staan er wel heel wonderlijke stukjes in het archief….

  Een trouwe lezer.

 4. Hoi Hoi!!
  Wat een leuk bericht! NIeuwe blogs, een nieuwe baan, en een nieuw kindje. Kom maar op met al die blogs over dit nieuwe wondertje.
  Voel je goed?
  Liefs Tes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.