Tupperwareparty

Op de mat bij de deur ligt een witte enveloppe met mijn naam erop. Ik probeer aan de hand van het handschrift te zien van wie de post afkomstig is, maar ik tast volledig in het duister. Nieuwsgierig scheur ik de enveloppe open – om even later onbedaarlijk in de lach te schieten. Manlief werpt een blik over mijn schouder om te zien wat er zo hilarisch is.

Ik ben uitgenodigd voor een Tupperwareparty. Of, om preciezer te zijn: een Tupperware-Party/Kookstudio. De uitnodiging c.q. lokfolder is afkomstig van een stel van een paar huizen verderop.

Toen Bonkje net naar school ging, werd me op het schoolplein een keer een flyer voor een kinderkledingparty in mijn handen gedrukt.  Ik wist dus al dat dit soort party’s bestonden, maar aangezien ik die uitnodiging kreeg van een vrouw die mij onbekend was, bleef het een ver-van-mijn-bedshow. Nu staat mijn naam echter op de uitnodiging en dat verandert de zaak.

Ik lees in de folder dat ik van harte welkom ben. Je hoort altijd iets nieuws en het is geheel vrijblijvend. Hoe vrijblijvend dat is, wordt snel duidelijk als ik de folder openvouw.
Met grote, vetgedrukte woorden, veel hoofdletters, felle kleuren en full colour afbeeldingen van Dank U Wel-kado’s, Bonuskado’s, Extra Bonuskado’s  voor de gastvrouw; supersnelle keukenhulpen, kleine krachtpatsers,  serveerwonderen, premieartikelen, speciale aanbiedingen en de Stunt voor de gasten probeert Tupperware me alvast in de juiste stemming te brengen. De stemming waarbij ik volledig in de ban raak van al die revolutionaire, sensationele producten waar ik het al die jaren zonder heb moeten stellen – hoe heb ik dat al die tijd in hemelsnaam gered? – waarbij ik sta te popelen om nu eindelijk ook het goede gereedschap in huis te halen zodat even snel een gezonde maaltijd op tafel zetten en lekker koken nooit meer een probleem hoeft te zijn.

Ja, ik wil! Ik wil veel! Ik wil méér dan de andere gasten, ik wil alles, want ik ben superIMS! En de gastvrouw zal mij eeuwig dankbaar zijn, omdat zij dankzij mijn partyaankopen het maximum aantal Sterren zal verdienen; Sterren die haar recht geven op al die prachtige kado’s die haar hartje zo begeert.

Ik schrijf de gastvrouw een briefje waarin ik haar bedank voor de uitnodiging en veel pezier wens op haar Tupperwareparty. Ik weet me te beheersen en schrijf niet dat ik ‘helaas’ niet kan komen. Ik hou het op ‘Ik kan echter niet komen’.  Dat staat minder aardig, maar het is in ieder geval geen leugen.  Al zou ‘ik wil niet komen’ het eerlijkst zijn geweest.

Comments

  1. Een keer zo;n party bijgewoond hebben dan ben je verkocht! Echt waar gewoon een keer doen, en het is inderdaad geheel VRIJBLIJVEND hoor! Tenminste bij mij altijd wel.
    Misschien is het een idee om zelf gastvrouw te zijn dan hoef je niks te besteden maar krijg je wel veel extra’s.
    Mocht je meer info willen hoor ik graag van je !

  2. Ik kreeg er laatst een via de mail… ben toen via internet gaan zoeken en kwam op deze site !!! mmmm…
    Wel een leuke site/blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.