Flip en Flap

Vrijdag zou ik bij Bloem gaan logeren en daar had ze zich al heel lang op verheugd. Maar Bloem was ziek en kon niet naar school. Dat was wel heel verdrietig, maar gelukkig bedacht juf Emmy dat Bloems grote zus Lune mij wel mee kon nemen.

Flip in zijn bloteberenvel
Brrr! Koud! Dat ben ik niet meer gewend, in mijn blote-berenvel!

Wat was Bloem blij toen ze me zag! En ik was ook blij want het is altijd fijn als je iemand kan troosten en aan het lachen kan maken. En ik ben ook heel goed tegen ziek zijn, want zaterdag had Bloem geen koorts meer en voelde ze zich weer veel beter!

Bloem is pas vijf geworden en toen heeft ze Flap gekregen van haar opa. Flap is een piraat en hij heeft me heel veel geleerd over piraten. Ik heb ook heel goed geluisterd naar de verhalen in de piratenboeken van Bloem.

Dus weet ik nu dat ik altijd met de wind mee moet plassen als ik op een piratenschip ben, anders worden mijn voeten nat. En ik weet ook dat piraten soms niet kunnen zwemmen en bang zijn om zich te wassen. Bah, dat gaat toch heel erg stinken, als je je nooit wast? En het is toch ook niet handig als je niet kan zwemmen?

Flap en Flip lezen een piratenverhaal
Flap leert Flip alles over piraten

Gelukkig zit Bloem op zwemles. En ik mocht mee. Jammer genoeg was Bloems papa vergeten dat ik er bij was, dus toen kon ik het niet zien omdat ik nog in de tas zat in de kleedkamer.

Flap houdt niet zo van water en daarom heb ik hem verteld dat de wasmachine helemaal niet zo eng is en dat je dan weer lekker schoon wordt. Het is wel jammer dat ik nooit meer met de grotere kinderen mee ga, want ik zou best wel eens een werkstuk willen maken over wasmachines. Daar weet ik heeeeel veel vanaf.

Flip helpt Flap over zijn wasmachinefobie heen
Zie je wel, daar is niks engs aan!

Vannacht mag ik met Flap bij Bloem onder haar nieuwe dekbed slapen, van Planes. Daar staan allemaal stoere brandblusvliegtuigen op. Poehee, nu voel ik me extra veilig en het is ook heel lekker warm.

Morgen gaan we weer naar school. Wat jammer dat het weekend alweer voorbij is. Maar volgende week mag ik weer ergens anders logeren. Eigenlijk ben ik wel een echte bofbeer, dat ik bij zoveel lieve kinderen mag logeren. Krijg ik nu ook een sticker?

Slaap lekker lieve Bloem, tot een volgende keer!

Flip

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.