Babyborn

– Wat zou je het liefst voor je verjaardag krijgen?
– Dat jullie me me zijn drieën naar bed brengen. En dat jullie de hele dag geen andere taal praten.

Bloem heeft al best veel speelgoed en heeft niet één hele grote hartenwens op speelgoedgebied. Nou ja, diep in haar hart misschien een stoerdere (jongens)fiets, of een Nintendo. Maar ze weet dat ze die toch niet krijgt, want een fiets heeft ze al en we vinden haar nog te jong voor een spelcomputer.

Ze is wel heel stellig over haar feestje. Ze weet precies wie ze wil uitnodigen (uiteraard zijn het weer allemaal jongens) en ze weet ook wat ze wil doen.

Toen ze 5 werd, hebben we voor haar en haar vriendjes thuis een superheldenfeestje georganiseerd. Dat was een groot succes. Vorig jaar gingen ze met zijn allen op Pietensurvival. Dat was ook heel leuk. Vooral de onderdelen waarbij ze heel vies werden, vielen in de smaak. Manlief en ik vonden het ook een bijzonder geslaagd feestje, want wij mochten Survivalpiet niet assisteren. Integendeel, wij werden met een kop cappuccino ‘verbannen’ naar de zithoek met open haard op het terras: ongekende luxe!

Maar hoe leuk dat ook was, dit jaar moeten manlief en ik echt weer aan de bak. Want Bloem weet het heel zeker.
– Mam, dit jaar doen we gewoon weer een feestje thuis!
Dus ‘doen we gewoon weer’ een feestje in en om huis. Bloem wil graag een ‘dino’s die in auto’s rijden’-feestje, maar het lijkt ons beter om het een beetje in te perken. Dus wordt het een dinofeestje. Met onderdelen waarin ze als paleontologen aan de slag gaan – en onderdelen waarin ze dino’s zijn. Zonder auto’s. Manlief en ik zijn een hele tijd zoet met alle voorbereidingen en ook op de dag zelf is het hard werken. Gelukkig krijgen we assistentie van Lune, die af en toe foto’s komt maken, een deskundig oordeel uitspreekt over de ingekleurde dino-t-shirts en frites haalt terwijl wij buiten in de schemering de laatste spelletjes doen.

Maar voor we aan de spelletjes kunnen beginnen, moet er natuurlijk gezongen worden en moeten er cadeautjes worden uitgepakt. Dit jaar zijn het niet allemaal kleine cadeautjes, maar is het een cadeaupakket van al haar vrienden samen. Het is feestelijk ingepakt in doorzichtig folie met linten en ballonnen in verschillende kleuren. Oe, wat spannend, wat zou erin zitten?

Dan zegt één van Bloems vriendjes:
– Straks is het een Babyborn!
Dat vinden ze allemaal hilarisch – ze komen bijna niet meer bij van het lachen.
– Haha, wie wil er nou een Babyborn!

Ik moet ook lachen. Nee, babypoppen en barbies zijn niet aan deze 7-jarige besteed.

Dinofeestje Bloem

Uit het cadeaupakket kwam een prachtige Romeinse arena van playmobil, een coole Hot Wheels-baan en een boek van Dolfje Weerwolfje.

En de dino’s? Die gingen na afloop tevreden naar huis. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.