Contractonderhandelingen over Zelda

We zitten met zijn allen beneden op de bank.
“Weet je wat er ein-de-lijk uit is, Bloem?” vraagt Lune.
“Nou?” zegt Bloem.
“De nieuwe Zelda!”

Nadat Lune Breath of the Wild had uitgespeeld, vond ze het goed dat ook Bloem haar spel speelde. Inmiddels hebben ze alle hoeken en gaten van de game wel verkend. Als de één iets nog niet had ontdekt, dan wees de ander daar wel op.

Uitstel

Lune wacht al tijden met smart op het in 2019 aangekondigde vervolg van Zelda. Oorspronkelijk zou dat in 2022 uitkomen. Maar, zoals wel vaker met game releases, werd ook deze release uitgesteld.

Nintendo’s announcement: “However, we have decided to extend our development time a bit and change the release to Spring 2023. For those of you who have been looking forward to a release this year, we apologize.”

Win-winsituatie

Nu het ein-de-lijk zover is, wil ze Tears of the Kingdom hebben ook. Bloem lijkt dat ook wel wat. Als Lune ‘m koopt, is het echter háár spel en mag Bloem het voorlopig nog niet spelen. Maar daar weet Lune wel iets op. Ze stelt voor het spel samen te kopen. Dat is goedkoper en dan kunnen ze het allebei spelen: win-win!

Voor de koffie koud is, heeft ze Bloem overgehaald. Het uitwerken van de details duurt iets langer.

Onderhandelen

Want wie mag dan wanneer spelen en hoe lang? Bloem heeft nog te maken met onze schermtijd-regels, Lune niet meer. Van de andere kant is Lune minder vaak thuis: wat nou als ze onverwacht komt en er maar 1 dag is? Lune wil ook wel wat meer betalen omdat Bloem minder geld heeft. Bloem vindt dat lief, maar vertrouwt het ook niet helemaal. Nee, ze betaalt liever de helft, dan hebben ze allebei evenveel rechten. Bloem schrijft alles op. Er moet wel bewijs zijn natuurlijk.

Ping pong

Het is net alsof mijn man en ik naar een spelletje ping-pong zitten te kijken. Af en toe kunnen we de verleiding niet weerstaan en gooien we een extra balletje in het spel. Maar wat nou als…?

Uiteindelijk kunnen ze geen nieuwe uitzonderlijke situaties meer bedenken. Lune werkt Bloems aantekeningen uit tot een contract, dat ze allebei ondertekenen en op het prikbord in de keuken hangen. Er staan regels op over wie wanneer voorrang heeft, hoe lang ze de tijd hebben om hun huidige sessie af te ronden als de ander mag (want je zal maar net in een gevecht zitten) en er is zelfs een clausule voor onvoorziene omstandigheden.

Tears of the Kingdom: fragment uit het contract van Lune & Bloem

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Die middag gaan we op pad en zowaar, de winkel heeft nog net één exemplaar liggen. Blij met de game én hun deal, maken ze zich klaar om opnieuw in de huid van Link te kruipen en op onderzoek te gaan in de mysterieuze grotten onder Hyrule Castle.

Een paar weken verder

Zowel Bloem als Lune houden zich keurig aan de regels uit het contract en spelen de game op afgesproken momenten. Heerlijk, zo’n kibbelvrij onderwerp. Misschien moet ik ze voorstellen om ook voor andere dingen een contractje op te stellen. Wie wanneer in de hoek van de bank mag zitten bijvoorbeeld. Vooropgesteld dat wij er niet willen zitten natuurlijk, want je moet als ouders nog wel iets te vetoën overhouden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.